Aktørtilmelding åben indtil 1. juni

Birgitte Lesanner, chef for Greenpeace Danmark kommer til Maribo Craft Days. Foto: Rasmus Tornqvist/Greenpeace

Bæredytighed en vigtig del af dettes års festival

Som nyt i år har festivalen et stort fokus på bæredygtighed. I det små, hvor det gælder reparation af tøj og ting og i det store, hvor vi sætter fokus på klima og miljø, blandt andet gennem hverdagsaktivisme. Helt konkret kommer der til at være foredrag og debat om emnet.

Blandt andet kommer chefen for den danske Greenpeace, Birgitte Lesanner, og leder en debat. Vi samarbejder med Climaider om at gøre festivalen så bæredygtig som mulig og Signe Wenneberg holder foredrag om hverdagsaktivisme med konkrete eksempler fra græsrodsarbejde.

Signe Wenneberg er inviteret i samarbejde med AOF Lolland.

Oskar Dahl Hansen fra Climaider og Signe Wenneberg.

Aktørtilmeldingen åben indtil 1. juni

Så er det nu, du skal til tasterne, hvis du vil være aktør på dette års Maribo Craft Days.

Indtil 1. juni kan du ansøge om at komme med som aktør på festivalen for magiske hænder.

Festivalen der afholdes i uge 41 i Maribo skal byde på en meget bred vifte af håndarbejdere, håndværkere, kunsthåndværkere og folk med bæredygtighed på dagsordenen.

Som aktør kan du være med en dag eller alle seks. Det er muligt at søge om at sidde et bestemt sted, men vi kender endnu ikke alle steder, hvor der skal være aktiviteter.

Projektteamet tager kort tid efter 1. juni stilling til, hvem der bliver plads til på Maribo Craft Days 2021.

Kriterierne for at blive aktør

Du kan søge om at blive aktør ved Maribo Craft Days, hvis du fremstiller unikke håndlavede ting. Som aktør kan du enten holde et foredrag, vise en udstilling afholde en workshop eller præsentere dine produkter og teknikker. Du skal være parat til at fortælle om din fremstillingsproces og de teknikker du anvender.

Når vi udvælger aktører, lægger vi vægt på at få forskelligartede aktører og produkter. Og vi arbejder på at få både stor bredde og høj håndværksmæssig og kunstnerisk kvalitet i vores program. Ansøgningsskema for aktører

Lokationer til aktører og foredrag

Projektleder Lasse Schwartz har travlt med at finde lokationer til vores mange aktører. Nogle steder er helt på plads, andre på vej og måske har du en idé til et helt fantastisk sted, hvor vi kan placere en aktør. 

Måske kender du lige det perfekte sted til et foredrag, en workshop eller måske en udstilling?

Flere lokale forretninger har allerede sagt ja til at åbne deres butikker for festivalens aktører. Men vi vil gerne have endnu flere lokationer, for jo flere lokationer, jo flere aktører bliver det muligt at sige ja til.

Flere af de forretninger der deltog sidste år, var yderst tilfredse med oplevelsen.

Maribos seks håndarbejdsbutikker deltager alle i festivalen, læs lidt om hver af butikkerne på vores hjemmeside Men også mange af byens tøj- og skobutikker, banker, saloner, Maribohallerne, domkirken, vinbutikker, cykelbutik og mange flere.

Tasja Vium Bruun fra Guldsmedens Værksted har ikke helt fundet ud af, hvad der kommer til at ske i hendes butik på torvet, men hun har flere aktiviteter i støbeskeen.

Craft Days trækker folk til Maribo

Maribo Craft Days tiltrækker folk fra hele landet og lidt fra Tyskland og Sverige også. Gæsterne kigger ikke kun på de arbejdende og udstillende aktører, de kigger på hele Maribo og resten af Lolland.

Derfor er formand for Maribo Handel Birger Christensen meget glad for festivalen. Han håber på, at ikke bare byens butikker, men også de lokale virksomheder, vil bakke op dagene i uge 41, hvor byen fyldes med håndarbejdere, håndværkere, kunsthåndværkere og folk med bæredygtighed på dagsordenen.

– Ikke alle kan måske se festivalens betydning på deres egen bundlinje. Men det giver noget i sidste ende for alle i Maribo, når byen er attraktiv og spændende, forklarer han.

Derfor synes han også at Maribo Craft Days er et stort aktiv for byen. Jo flere arrangementer, jo mere kan folk se, at der foregår noget i byen.

– Festivalen er med til at højne vores område i det hele taget. Og nu hvor vi bygger tunnel og har et industriområde der vokser, gælder det om at skubbe til vognen, mener Birger Christensen.

Også i de butikker, der normalt ikke beskæftiger sig med håndarbejde eller håndværk, er der glæde over festivalen for de magiske hænder.
En cykelsmeds håndværk har jo med metal, mekanik og olie at gøre men hos Larsson Cykler har de haft strikkende damer siddende blandt de udstillede cykler.

– Det tiltrak mange mennesker og når de kom for at se på strik, så de også vores flotte butik, fortæller Helle Lynge.

Det med at festivalen i år også har bæredygtighed på programmet, passer fint ind i cykelbutikken.

-Vi vil gerne prøve at gøre noget for mere bæredygtighed. Det gør vi ved flere ting. Når man køber en ny cykel, kan den gamle cykel gå med i handlen. Så sætter vi den gamle i stand, så den kan sælges igen, fortæller Helle Lynge.

Og så går gamle cykelslanger til direkte genbrug. Der er stor efterspørgsel på gamle cykelslanger. De bliver puttet i en tønde og så kommer der jævnligt nogle pædagoger og henter dem.  Alt jern fra butikken bliver også hentet til genbrug.

Helle Lynge fra Larsson Cykler glæder sig til igen i år at blive en del af Maribo Craft Days. I cykelbutikken er de helt med på bæredygtighestanken. De samler blandt andet gamle cykleslanger sammen, som der er stor efterspørgsel på fra blandt andet daginstitutioner.

Få spændende nyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsbrevet herunder