Om Maribo Craft Days

Kreative dage fyldt med

Kreative dage fyldt med craft og hygge

Maribo Craft Days er fem dages paradis for craft-entusiaster. I de hyggelige historiske rammer i Maribo kan du slentre rundt blandt byens butikker og opleve en lang række magiske hænder. 

Du kan møde en kæmpe variation af håndarbejdere, håndværkere og folk der brænder for bæredygtighed.

Det er gratis at besøge festivalen, men til nogle arrangementer er reservation nødvendig af hensyn til plads og til nogle arrangementer opkræves entré. Som besøgende på festivalen for magiske hænder, får du et armbånd. Armbåndet er gratis og bliver udleveret i butikkerne under Maribo Craft Days.


Med dette armbånd kan du opnå rabat hos flere af byens handlende og serveringssteder.

Ofte stillede spørgsmål

Maribo Craft Days er en festival for håndarbejde, håndværk, kunsthåndværk og bæredytighed. Vi kalder den også festival for magiske hænder.

Festivalen for de magiske hænder løber af stabelen i uge 41, 11.-15. oktober 2023.

Maribo på Lolland er valgt som hjemsted for festivalen for magiske hænder, fordi Maribo rummer ikke mindre en seks unikke håndarbejdsbutikker. På Lolland findes i øvrigt et hav af mennesker, der er gode med deres hænder. Fra professionelle quiltere til guitarbyggere og stenhuggere. Maribo har en fantastisk natur og hyggelige omgivelser og er den perfekte lokation for Maribo Craft Days.

Maribo Craft Days er skabt og skabes af dem, der elsker at bruge deres hænder. I Maribo er der ikke mindre end fem (seks) unikke håndarbejdsbutikker og det var én af dem, BEO BEO Quilteværksted, der fik lokket de andre med. Med hjælp fra Iværksætter Lolland og Maribo Handel blev Maribo Craft Days realiseret og nu kommer folk for nær og fjern for at opleve en uge, hvor vi sammen handler for fremtiden.

Festivalen voksede sig stor allerede anden gang den blev holdt. Derfor står der i år et ansat projektteam bag mange af de praktiske opgaver, du kan kontakte teamet på maribocraftdays23@gmail.com

Vi vil gerne have så mange gæster som muligt, så det er gratis at besøge festivalen.
Nogle aktiviteter er reservation nødvendig af hensyn til plads og til nogle arrangementer opkræves entré/bidrag til materialeudgifter.

De lokale butikker og foreninger i Maribo stiller deres fine lokaler til rådighed og sammen med frivillige kræfter gør de det muligt for os alle at dele vores passion med hinanden. Vi håber, at du vil møde folk med et smil og bakke om alle dem, der har givet lidt af deres tid for, at vi kan gøre Maribo Craft Days til virkelighed.

Fra København
Med offentlig transport
Tag toget mod Nykøbing Falster, hvor du skifter til lokaltoget mod Nakskov. Tjek https://rejseplanen.dk

Med bil
Vi anbefaler at du fylder bilen eller samler gode mennesker op på vejen. Find motorvejen (E47/E55) mod Rødby og tag afkørslen ved Maribo.

Fra Fyn og Jylland
Med offentlig transport
a. I Odense kan du tage bus 800 mod Nykøbing F, den stopper på Maribo station.

b. Tog mod København i Ringsted skiftes til tog mod Nykøbing F, hvor du skifter til lokaltoget mod Nakskov. Tjek https://rejseplanen.dk

Med bil
Vi anbefaler at du fylder bilen eller samler gode mennesker op på vejen.

a. Tag E20 øst og skift herefter til motorvejen (E47/E55) mod Rødby og tag afkørslen ved Maribo.

b. Tag E20 mod øst og skift til hovedvej 9 mod Svendborg og Langeland. Tag færgeforbindelse Spodsbjerg – Tårs og kør mod Maribo cirka 30 minutter.

Fra Tyskland
Med offentlig transport
Tag færgeforbindelsen Puttgarden-Rødby og herefter bus 720R, der afgår hver time og tager 30 minutter.

Med bil
Du kan ankomme fra Tyskland til Lolland og Maribo med færgeforbindelse Puttgarden-Rødby og derefter 15 minutters kørsel på motorvej til Maribo.

Eller med Rostock-Gedser-forbindelsen til Falster og derefter 60 minutters kørsel til Maribo.

Ja, vi elsker de frivillige til Maribo Craft Days. Skriv til os på hej@maribocraftdays.dk, hvis du gerne vil være frivillig.

Du kan søge om at blive aktør ved Maribo Craft Days, hvis du fremstiller unikke håndlavede ting. Som aktør kan du enten holde et foredrag, vise en udstilling afholde en workshop eller præsentere dine produkter og teknikker. Du skal være parat til at fortælle om din fremstillingsproces og de teknikker du anvender.
Når vi udvælger aktører, lægger vi vægt på at få forskelligartede aktører og produkter. Og vi arbejder på at få både stor bredde og høj håndværksmæssig og kunstnerisk kvalitet i vores program.

Få spændende nyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsbrevet herunder