Programmet for festivalen er klar

Vi har kunnet sammensætte et helt forrygende program, da vi har fået støtte fra fonde, samarbejdspartnere og sponsorer.

Et program spækket med tilbud er klar

Vi har sammensat et meget alsidigt og superspændende program. Det er fyldt med spændende mennesker, der viser og fortæller om deres håndarbejde, håndværk, kunst eller kunsthåndværk.

I uge 41 flyder Maribo over med udstillinger, workshops, kurser, foredrag, debat og salg af unikke produkter.

Maribo Craft Days har været i stand til at sammensætte det forrygende program, da vi har fået støtte fra Lolland Kommune, Landdistriktspuljen, LAG, en gruppe lokale sponsorer som man kan læse om på vores hjemmeside og sociale medier, desuden gennem samarbejde med Lolland Bibliotek, Lolland Ungdomsskole, Maribo Hallerne, Femern Forbindelsen og AOF.

Fra søndag 1. august kan du se programmet på hjemmesiden

Læn dig tilbage og lyt eller få selv hænderne i arbejde.

Sæt dig ned og lyt, kig på eller deltag aktivt

Til festivalen for magiske hænder kan du vælge at læne dig tilbage og lytte, hvad andre har på hjertet. Der er et væld af muligheder for at beundre alskens håndarbejde, håndværk og kunsthåndværk. Og ikke mindst der er adskillige muligheder for at deltage i workshops, hvor du selv kan prøve og måske lære nye teknikker.

Nogle workshops, kurser og foredrag er gratis, til andre kræves en entre. Til flere af de arrangementer, hvor der kun kan være et begrænset antal deltagere, kræves der tilmelding, uanset om det er gratis eller koster penge. Derfor er det en god ide at kigge programmet igennem og være klar, når tilmeldingen åbner.

Nogle tilmeldinger er allerede åbne, andre åbner i begyndelsen af august.

Læs i programmet hvor du tilmelder dig.

Måske kan Maribo Craft Days være katalysator for, at vi kan åbne en kunsthøjskole og få samlet en del af den kunstneriske industri i organisationer i samme stil som Frugtfestivalen, mener ejendomsmægler Klaus Andersen.

Ejendomsmægler bakker op

En af vores sponsorer ejendomsmægler Klaus Andersen fra EDC Møller Jensen i Maribo tror på, at Maribo Craft Days kan være med til at skabe udvikling på Lolland.

Egentlig anede han ikke, hvad Maribo Craft Days er.

Kunsthåndværk har ikke hans store interesse, det er ikke det, han bruger sin tid på, når ikke han sælger huse. Men han ser store muligheder. For han mener ikke, man skal undervurdere, hvad aktiviteter som Maribo Craft Days kan bære med sig.

Da han første gang skulle smage æblegrød i forskellige varianter på Sakskøbing torv, havde ingen forestillet sig, hvilken indflydelse frugtfestivalen ville få på regionen.

– Frugtfestivalen var en katalysator, den var med til at en lang række mennesker fik øjnene op for, alle vores fantastiske fødevareproducenter. Nu har vi Madens Folkemøde, MULD Lolland – Falster, Sakskøbing Madskole og en madhøjskole på vej, siger han

Det samme kan meget vel blive trukket med af Maribo Craft Days indenfor kunst og kunsthåndværk.

– Måske har vi en kunsthåndværkerhøjskole og fået samlet en del af den kunsteriske industri i organisationer og i en struktur som vi ser på fødevareområdet, mener han.

Han er overbevist om, at de mange aktiviteter og fokus på positive ting gennem de sidste par år, har været med til at ændre folks opfattelse af Lolland. Og så tror han, at folks ændrede arbejdsvaner og coronaen har været med til at sætte skub i et ønske for mange, om at få højt til loftet, der hvor de bor.

– Jeg sælger dyre boliger som flexboliger og jeg får et par gange om måneden henvendelser fra investorer, der ønsker at købe jord til at bygge boliger på, fortæller Klaus Andersen. Og slår fast:

– Når nogen vil bo her, er der også nogen der vil investere.

Få spændende nyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsbrevet herunder